Kinesisk söndagsbrunch


Påskdagen firade vi på kinesiskt vis med Dim Sum. En speciell typ av mat, främst dumplings, som serveras i små trälådor som på traditionellt vis skall köras runt i vagnar mellan restaurangborden. Maten tog ungefär två timmar att äta i en maklig takt, där man beställer in fler rätter efterhand.


Förberedelserna med pinnar, skål och jasminte är på plats.


Dumplings med scallop och räkor som ska doppas i den heta röda såsen.


Det finns även vegetariska alternativ, bun med grönsaksfyllning.


Många rätter skall vara på bordet samtidigt.


Avslutningvis en dessert av ångad sockerkaka med kokos.


Inte en traditionell svensk påsklunch, men riktigt gott är det!

Maria




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0